Bil

SÅ HÄR KOMMER DU IGÅNG:

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra körkortsprov. Det gäller både första gången du tar körkort eller om du redan har körkort men ska ta en ny körkortsbehörighet.

N

Körkortstillstånd

När du ansöker om körkortstillstånd bedömer Transportstyrelsen om du uppfyller de personliga och medicinska krav som ställs på alla som ska ta körkort.

Vill du ta körkort för personbil och lätt lastbil, personbil med tungt släp samt traktor ska du ansöka om körkortstillstånd för grupp I. En ansökan ska innehålla en hälsodeklaration som du själv fyller i och ett synintyg.

Ansök om körkortstillstånd (grupp I)

N

Vad händer när jag ansökt?

Transportstyrelsen prövar din ansökan utifrån personliga och medicinska krav. Om alla de kraven är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet.

Om din ansökan kräver en utredning kan det ta längre tid. En utredning kan innebära att du behöver skicka in ett läkarintyg eller att transportstyrelsen behöver hämta information från andra myndigheter, till exempel polisen.

N

Övningsköra privat

Du som ska övningsköra privat måste ha en godkänd handledare som har uppsikt över din körning. Om man ska övningsköra privat för personbil eller lätt lastbil behöver både eleven och handledaren först gå en introduktionsutbildning. Våra Introduktionskurser hittar ni under fliken kurser gå vidare till -> boka kurs.

KÖRKORTSPAKET MED KÖRPROV

Paketpris:
33 057kr

(ord.pris: 35460 kr)


30 lektionspass (55 min lektioner)

Omkörningslektion 80min

Riskettan

Risktvåan

Utbildningskontroll

Öva på teori obegränsat via Trafikskola Online.

Lån av Trafikskolans bil vid Körprov.
3 månaders giltighetstid.

Trafikverkets avgifter ingår ej!

Detta paket kan endast bokas efter körning och konsultation av  våra lärare, kontakta receptionen för bokning!

Se hela vårt kursutbud Eller välj en provapå-lektion!

Se våra kurserProva-på-lektion